Kom naar de Discover You dagen
menu

Voor wie is de You Academy?

Ben je nieuwsgierig? Wil je weten hoe alles werkt? Wil je zelf op onderzoek uit en wil je dat niet alleen in een klaslokaal leren, maar ook daarbuiten? Dan is de You Academy misschien wel wat voor jou. We werken met thema’s waarin jij voor een groot deel verantwoordelijk bent voor wat je leert en hoe je leert. Samen met de coaches en vakexperts ga je jezelf en de wereld om je heen ontdekken. Zij kijken samen met jou waar je talent voor hebt en hoe je dat verder kunt ontwikkelen maar ook helpen ze je wanneer je ergens nog niet zo goed in bent.

Ben jij benieuwd of de You Academy iets voor jou is? Herken jij je in de volgende punten? Bespreek dit dan met je ouders en leraar en neem contact met ons op.

 • Ben je tussen de 10 en 14 jaar?
 • Ben je nieuwsgierig?
 • Wil je meer uitgedaagd worden?
 • Wil je samen werken, leren en spelen?
 • Lijkt het je leuk om ook te leren buiten een klaslokaal?
 • Kan je niet wachten om naar de middelbare school te gaan of heb je daar juist wat extra tijd voor nodig?
 • Vind je het leuk om les te krijgen van verschillende docenten en kan je wel tegen verandering?

Jouw dag, jouw vakken

Elke dag ga je naar school van 8.45 uur tot 14.45 uur, je start en eindigt de dag met de coaches. Met de coaches bespreek je hoe het met je gaat, wat je gaat doen, aan welke doelen je gaat werken, waar je hulp bij nodig denkt te hebben en hoe het is gegaan. We werken namelijk niet alleen hard aan de vakken maar ook aan vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, kritisch denken en ICT gebruiken.

You vakkenpakket

Binnen de thema’s werken we vakoverstijgend. De vakken hebben we ingedeeld in 5 leerdomeinen:

 • You can create staat voor de vakken kunst, cultuur, muziek, drama en ontwerpen.
 • You can communicate staat voor de vakken Nederlands, Engels, moderne vreemde talen en digitale geletterdheid.
 • You can connect staat voor de vakken burgerschap, mens&maatschappij, levensbeschouwing en economie.
 • You can discover staat voor de vakken rekenen, wiskunde, natuur, science, technologie en ontwerpen.
 • You can grow staat voor persoonsvorming, filosofie en nadenken over ‘wie ben ik?’ ‘Wat kan ik?’ En ‘wat wil ik?’

Een gedeelte van de vakken zullen gedurende het hele jaar worden aangeboden zoals rekenen, wiskunde, taal, Nederlands en Engels. Andere vakken worden in blokken aangeboden. Zo proberen we een goede balans te vinden tussen de theoretische vakken en de praktijkvakken.

Begeleiding

Op de You Academy denk jij mee over hoe en wat je leert. De coaches helpen je bij het inplannen en opstellen van leerdoelen en kijken samen met jou hoe je deze kunt behalen. De leerdoelen zijn gericht op kennis (wat weet je?), vaardigheden (wat kan je?) en op jou persoonlijk (wie ben je?). Je werkt op verschillende manieren aan deze doelen. Soms heb je daar uitleg van de coach of vakexpert voor nodig, soms werk je hier samen aan met klasgenoten of komt er iemand vanuit een bedrijf meer informatie geven. In je portfolio houd je de leerdoelen bij en kijk je samen met de coach waar je staat, je reflecteert op wat je hebt gedaan en waarom je dit hebt gedaan.

Je ouders kunnen met je meekijken in het portfolio en na elke thema is er een portfoliogesprek waarbij jij aan je ouders en coach presenteert wat je hebt geleerd.

Ondersteuning

De You Academy draait om jou. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedere leerling goed wordt begeleid. Elke dag starten we met de coaches. Zij begeleiden je de hele dag en hebben elke week een individueel gesprekje met je. De vakexperts bieden de juiste ondersteuning voor hun vakgebied. Op de You Academy wordt regulier onderwijs geboden en hebben we geen extra ondersteuning buiten het reguliere aanbod.

Als je je bij ons aanmeldt met een specifieke hulpvraag zullen we samen met jou en je ouders onderzoeken of wij je daarbij kunnen ondersteunen. We kijken naar wat jij nodig hebt en of wij dat als school kunnen bieden.

Hieronder komt de link naar ons ondersteuningsoverzicht. Voor vragen mag altijd contact opgenomen worden via info@youacademy.nl of via ons telefoonnummer onderaan de site.

Leuk!

Op de You Academy is leren leuk! Zo heb je niet alleen les op Pieter Groen, maar gaan we ook naar de MakerSpace in Vakcollege Rijnmond en naar het media en taallab op de Prins Willem Alexander school. Of we gaan langs bij bedrijven en bijvoorbeeld naar strand voor een praktijkles. Natuurlijk doen we dit wel met een doel. Wij vinden het belangrijk dat je weet dat informatie overal te halen is en dat je dat ook gaat doen. Sommige plekken hebben meer te bieden. In de MakerSpace ga je bijvoorbeeld aan de slag met 3d-printers en lasersnijders, maar het kan ook zijn dat we naar Naturalis gaan voor de natuur- en biologieles.

Kamp
Elk jaar gaan we met de groep op kamp, gewoon omdat het heel leuk is, maar ook omdat je leert van elkaar en door te ervaren. Tijdens het kamp of andere uitstapjes zullen we ook altijd aan de slag gaan met het thema waar we op dat moment aan werken.

Gastlessen
“Leren doe je met en van elkaar”, Hoe mooi is het dat je van iemand iets kunt leren over een onderwerp, waar hij veel van afweet en daar graag over wil vertellen? Daarom zijn er gastlessen.